fbpx

Indítsd be a képzeletet | Minimag játékajánló

Indítsd be a képzeletet | Minimag játékajánló
Abban nemcsak a gyerek pszichológusok, gyerekorvosok értenek egyet, hogy a játék fejleszti legjobban a gyerekek tanulási, érzelmi és kommunikációs képességeit. Mi szülők is csatlakozhatunk és hevesen bólogathatunk, mert ez bizony így van. Azok a játékok a legfontosabbak, amelyek érzelmet váltanak ki: a velük való játék nélkülözhetetlen szemünk fénye lelki és szellemi fejlődéshez. Amikor ilyen típusú játékokkal játszanak a gyerekek, akkor  tudják befogadni és feldolgozni az őket körülvevő világot és annak történéseit.

A KÉPZELET ÉS AZ ÉRZELMEK

baby-toddler-kid-happy-smile

A képzelet, mint olyan az egyik legnagyszerűbb „eszköz” az elme és az érzelmek, azon belül az önbizalom fejlesztésére.

A problémamegoldó készséget már csak halkan említjük, annak fejlődéséhez is erőteljesen hozzájárul.

Akár egyedül, akár barátokkal közösen kezdi el gyermeked használni a képzeletét biztos lehetsz abban,hogy a fenti készségeit fejleszti.

Elképzelnek egy történetet, megoldást keresnek, problémákat vetnek fel, mindezek a dolgok segítik majd azt, hogy később kezelni tudják mind azt, amivel az életben találkoznak majd.

MUTATJUK A LEGJOBB KÉPZELET BEINDÍTÓ JÁTÉKOKAT

Mi mással kezdhetnénk, mint a mesével?

De egy csavar van benne, most nem a klasszikus könyvből olvasott mesékre gondolunk, hanem a diavetítő 21. századi leszármazottjára, a meselámpákra.

Ezeket az okos kis mesevetítő lámpa játékokat a francia Moulin Rotynál tervezték, szeretettel és odafigyeléssel. A játék során a lámpába kis lemezeket tudtok behelyezni, a korongokon 8 képkocka látható, szöveg nélkül.

Itt az ideje elmerülni egy csodás univerzumba, a képzelet segítségével. 

Gyönyörű illusztrációk között tudtok válogatni, a Pippadu webshopjában, tökéletes ajándék lesz a kicsik számára.

Emlékszel gyerekkorodból a bunkizásra? Mennyire imádtuk igaz? A MyMiniversumnál olyan indiánsátrat találtunk, ami generációról generációra öröklődhet, egyszerűen imádnivalóak.

Igen a dekorációs szerep sem hagy maga után kivetni valót, de a képzelet beindításban tud igazán nyomatékos szerepet betölteni ez az indián teepee sátor. ÖKO-TEX minősítésű pamutból és lenből, a tartó gerendák fenyő lécekből készültek egy lengyelországi családi manufaktúrában. Lehet vadnyugati kaland, cirkusz, délutáni teaparty, határ a csillagos éj, akarom mondani a képzelet.:)

Játékok sorából nem maradhat ki a klasszikus, a megunhatatlan: plüss, vagy szövet játékok sora sem. Amikor plüsst választasz ne az alvó játékok sorát akard bővíteni. Keress olyan játékokat, amikkel az alváson kívül is lehet valamit csinálni.

Ilyenek például a holland The Mouse Maison egerei, akik eredetileg egy több, mint két méteres egérházban laktak az amszterdami főkönyvtárban. Annyira lenyűgözte a holland gyerekeket az egértanya, hogy alkotójuk elkészítette az egerek másolatát, és ma már a világ minden országában tudnak velük játszani a gyerekek. A mi titkos kedvencünk Zeemann nagypapa:).

Itthon a MiniArt kínálatában találjátok meg őket, és a hozzájuk való kiegészítőket.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

JÁTÉKOK

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)