fbpx

Vissza az iskolába környezetbarát módon | Iskolakezdés Minimaggal

iskolakezdés környezetbarát módon

Függetlenül attól, hogy ez lesz-e az első iskolai éve a gyermekednek, vagy éppen már rutinos szülőként fogsz neki az iskola kezdési őrületnek mizériának, van néhány tippünk mivel tehetnéd egyszerűbbé, és leginkább környezetbarátabbá ezt az iskolakezdést.

MI AZ, AMI MÁR MEG VAN

A legtöbb iskola már kiküldte a listát, hogy mit szeretne szeptember elsején látni a kis hősünk padján. Első tipp:

NÉZD MEG MI VAN OTTHON. 

Mi az, amit felesleges lenne újra venni. Az én módszerem egyébként az, hogy kivárok. Nem viszek be mindent egyszerre ( wc papír, kéztörlő, A4-es papírok) hanem amikor fogyóban van, a tanítók jeleznek, és már küldöm is be. A papírról jut eszembe: már most kezdjétek el gyűjteni a firka papíroknak valót, vagyis, aminek csak az egyik oldala írott, nyomtatott.

GONDOLKODJ FENNTARTHATÓAN

Keress alternatívákat a fenntarthatóbb anyagokat használó kellékanyagokhoz, és lehetőleg kerüld a műanyagot. Vannak például 100%-ban, biológiailag lebomló növényi anyagokból készült gyurmák, méhviaszból készült zsírkréták. Vagy például az újrahasznosított füzetek: hidd el nem számít, hogy milyen minta van a füzeten.

Ezek minőségi anyagokból készültek, és drágábbak is, mint a műanyag társaik, de hosszú távon időt takarítasz meg velük, nem veszítenek a minőségből, így nem kell újra és újra megvenned őket.

ÚJRAHASZNOSÍTÁS

Igen biztosan sokszor hallottad már ezt a szót, de az az igazság, hogy nem lehet elégszer ismételni. Az újrahasznosítás célja, hogy az emberek által készített ( nem természetes) anyagokat ( főleg hulladékká váló anyagokat) nyersanyaggá alakítson át és olyan újra hasznosítható anyagokat állítson elő, amelyek egyúttal segítik a természetes anyagok felhasználást. Ezzel kialakítva a körforgást. Egyébként az angol recycling szó sokkal jobban kifejezi ezt,mint a mi újrahasznosítás szavunk.

Na de egy éles kanyarral vissza a sulikezdéshez, és, hogy miért is hoztuk szóba az újrahasznosítást.  Keres újrahasznosított PET-ből vagy természetes vászonból készült hátizsákokat, és kerüld a fényes, műanyag modelleket, amelyek legfőbb alapanyaga a PVC (azaz egy hőre lágyuló kemény műanyag, aminek égésekor rengeteg környezetkárosító vegyület keletkezik)

A Planetino webshop a környezetbarát gyerek termékek mellett kötelezte el magát, és szuper dolgokat találtunk náluk az iskolakezdéshez.

Elsőként a Fresk SCHOOL Collection ajánljuk, amiben minden benne van, ami a suli kezdéshez kell, ráadásul abszolút környezetbarát módon.

A csomag része egy iskolatáska, egy tolltartó, és egy kulacs.  A táska és a tolltartó 100% PET palack újrahasznosításával készültek. Nagyon vagány mintákat találtok ( 11 féle) az iskolatáskák között, a mi kedvencünk a SÜNI mintás ( természetesen nemcsak csomagban, hanem külön is meg tudjátok őket venni).

A táskák sok zsebbel, belső kulacstartóval rendelkeznek. A külső zseb mágnessel záródik, így a kisgyerekek is könnyen tudják nyitni-zárni. Az iskolatáskán a párnázott vállpántokon mellkaspánt biztosítja a könnyű beállítást és rögzítést, hogy gyermeked kényelmesen viselhesse.

A tolltartó ( szintén 11 mintából tudtok választani)  egyterű, zippzáros, tökéletesen alkalmas a színes ceruzák tárolására.

fresk tolltartó környezetbarát

A csomag harmadik, mondhatni oszlopos tagja a kulacs, ami lényegében egy termosz: hideg, meleg ital tárolására alkalmas, duplafalú rozsdamentes acél termosz.16 mintából tudtok válogatni, egész biztos, hogy köztük van a kedvencetek ( a miénk a…bálnás:))

A Planetinonál találtok még uzsonnásdobozokat is, és tornazsákokat is ( szintén PET palackból készültek) , amikkel teljessé tudjátok tenni az iskolai csomagot.

A tornazsákok gymbagként is használhatóak, nem lepődnénk meg, ha az anyukák is kipróbálnák:) Uszodai táskaként is használható, mivel nem engedi át a vizet. A nagy pakolós részen kívül, egy cipzárral záródó külső zsebet is találtok rajta a kisebb dolgoknak. A vállpántok mellett praktikus akasztófüllel rendelkezik.

Az uzsonnásdobozokról már korábban írtunk, tartjuk magunkat a korábbi álláspontunkhoz, és az oroszlános ételdoboz továbbra is a kedvencünk.

Nem is csoda: már a kinézete is visz mindent az egyszerű, letisztult megjelenéssel. Tartós rozsdamentes acélból készült, és bambusz tetővel rendelkezik, melyen ott figyel egy menő oroszlán.Ezzel a dobozzal kiváltod az egyszerhasználatos műanyagokat,nem fogtok szemetet termelni.  A csomagolt ebéd és harapnivalók további előnye: jóval olcsóbbak, mint a vásárolt élelmiszerek, ráadásul te határozod meg hogy mit egyen a gyermeked.

A végére hagytuk a legfontosabbat:

Magyarázd el a gyermekednek, miért választottad ezeket a környezetbarát termékeket, miért fontos, hogy figyeljen a környezetére, egészségére, a Földre.

Nagyszerű dolog, hogy környezetbarát módon kezditek a sulit, de még ennél is nagyszerűbb, ha megtanítod a gyermekednek a miértet. Ehhez például szuper segítség az Abracadabra World Óvd a Földanyát kiadványa.

További cikkei

Kategóriák

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)