Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Minden, amit tudni akartál a csúnya karácsonyi pulcsikról.. meg az is, amit nem.

csúnya karácsonyi pulcsi
Szezon van, úgyhogy itt az idő: beszéljünk az ünnepi öltözködés meg nem énekelt hőséről, a csúnya karácsonyi pulcsiról. Egyáltalán, mit lehet mondani erről az öltözködési anomáliáról?

Ez egy olyan ruhadarab, amely nem csak önmagában áll, hanem gyakorlatilag azt kiáltja: „Nézzétek, ünnepi és mesés vagyok!”. Vagy valami ilyesmi. Egyébként reneszánszukat élik, korra, nemre, vallási hovatartozásra sincsenek tekintettel.

Honnan ered a csúnya pulcsi?

csúnya karácsonyi pulcsi
Forrás: Primark

A csúnya karácsonyi pulcsi eredetét titok övezi, akárcsak az ünnepi gyümölcskenyér tartalmát.

A csúnya karácsonyi pulóver ötlete nagy valószínűséggel a 80-as években keletkezett, amikor a csúnya karácsonyi pulóverek atyja, Bill Cosby viselt egyet a The Cosby Show-ban. Nem sokkal ezután Chevy Chase viselt egyet a karácsonyi vakációján ( vicces filmek a 80-as évekből) és ezzel útjára indult egy trend.

Miközben a 80-as évek végéről és a 90-es évek elejéről származó popkulturális utalások fényében sütkérezünk, nem tulajdoníthatjuk a csúnya karácsonyi pulóverek modern feltámadását kizárólag ezeknek az ikonoknak.

csúnya karácsonyi pulcsi

A pulóverek népszerűsége a 90-es évek grunge-hóbortjában kapott egy jó nagy lökést , de 2001-ben a pulóverek nagy lendülettel tértek vissza, és azóta is csak nőtt a népszerűségük.

És ez azért van, mert az emberek semmit se szeretnek jobban, mint nosztalgiázni.

Ha felveszel egy csúnya karácsonyi pulcsit egyből úgy érzed magad, mintha a gyerekkorod közepébe csöppenttél volna vissza ( legalábbis, ha X-es vagy).

Most akkor kell neked is ilyen csúnya pulcsit hordanod?

csúnya karácsonyi pulcsik

Persze, hogy kell. Na jó, igazából a válasz: attól függ.

Hogy mitől? Az eseménytől, amin viselni szeretnéd, és a résztvevőktől, akik ott lesznek.

Az Opera például nem alkalmas arra, hogy leteszteld a csúnya pulcsid. De, ha meghívást kaptál egy csúnya karácsonyi pulcsi-barát összejövetelre, akkor nincs is más választásod, mint felvenni.

Tippek a ronda karácsonyi pulcsi mesteri viseléséhez

Azoknak a bátor lelkeknek, akik hajlandóak megküzdeni a giccses ünnepi divat világával, bemutatunk néhány gyöngyszemet. Katt a képekre csodáld meg őket nagyban.

Az első és legfontosabb, hogy kezeld a csúnya karácsonyi pulcsit úgy, mintha az lenne ami: hangosan, büszkén és bocsánatkérés nélkül ízléstelenül giccses ruhadarab. A ruházatod többi része legyen egyszerű: sima nadrág megy leginkább hozzá.

Fogadd el, viseld büszkén, és legyen az ünnepi szezonod olyan elragadóan ízléstelen, mint a pulóvered!

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet