Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Amikor anya is szeretne egy füzetet magának..

Amikor anya is szeretne egy füzetet magának..

Nincs mese, ellenállhatatlan vonzódást érzek a papírtermékek és írószerek iránt, és úgy tűnik ezt a tulajdonságomat átörökítettem a 9 éves kis/nagylányomba is. Folyton keressük, kutatjuk az egyedi papírterméket, amiből sajnos nem sok van Magyarországon. Vagyis ez már a múlt idő, mert rátaláltunk egy szuper csapatra, akik minden évben megálmodják, elkészítik a saját füzet (és sok minden más) kollekciójukat. LIMITÁLT darabszámban.

A Popartbox csapat egy több mint tíz éve sikeresen működő rajziskolában tapasztalt designerek baráti/tanári csoportjának -Nagy Júlia textiltervező iparművész; Házi Andrea tervező grafikusművész, művészetterapeuta; Eigner Gábor könyvkötőművész, játékkészítő; – szövetségéből született. A rajziskola, a Rajzszög . Érden található, és nem csak iskola, hanem egy olyan alkotóműhely, ahol az általános és középiskolás, kamasz gyerekeknek segítenek a szakmai tudás megszerzése mellett, személyiségük kibontakoztatásában, a pozitív énképük kialakulásában. Összekapcsolják a kreatív feladatokat a művészetterápiával, és a kis létszámú kurzusokban egyéni, személyre szabott módon tud minden kis és nagygyerkőc fejlődni, tanulni, kibontakozni.

A Popartbox innen indult, céljuk, hogy a rajziskola módszereivel és a design eszközeivel egyfajta életszemléletet adjanak át: környezettudatosságra formálnak, hiszen termékeik újrahasznosított anyagokból készülnek, serkentik az önálló gondolkodást, várják, hogy élményekkel, titkokkal, vagy épp a legfontosabb gondolatainkkal töltsük meg őket. Minden általuk megálmodott termék, egyedi, kézzel készült, feltünő, a megszokottól eltérő darab, megvásárlásukkal életre szóló élményt fogunk kapni. Igazi első naplós emlékeket, amikor ha csak ránézünk a füzetre már visszajön a gyerekkor:).

A Popartboxnál találunk sketchbookokat, tolltartókat, naptárolókat (lentebb kifejtjük mi is ez), füzeteket, de csak limitált példányszámban.

Sketchbook

Sketchbookok azaz vázlatfüzetek –művészeti koncepción alapszik. Az alkotók akár egy hétköznapi, kezünk ügyében megforduló tárgyból kiindulva kezdik el a tervezést, egy figura, egy kép, újabb és újabb anyag darabokkal kiegészítve aztán összeáll egy kollázs, a borító. A tárgyak, papírok, textilek, tartós felhelyezése a könyvtestre komoly folyamat, akár hetekig is eltarthat a készítés, hiszen a cél a tökéletes könyv. Belül fehér, fekete illetve barna (néha színes) vastag papír kap helyett, hogy szabadon kipróbálhassuk a különböző rajzi vagy egyéb technikákat és eszközöket rajtuk. Minden sketchbook rejt egy pár inspiráló lapot, mely segíthet beindítani az alkotási folyamatot. A végeredmény egy számozott, megismételhetetlenül egyedi művészi alkotás, amit aztán együtt, vagy a gyerkőc egyedül megtölt rajzaival, gondolataival.

Tolltartó

A tolltartók –mint minden Popartbox alkotás- szintén a fenntarthatóság, a nem használt tárgyak művészi újragondolásából születnek. Olyan kollázsok készülnek a tolltartókra, amelyek kiszolgálják a funkcionalitást, és egyben hozzátesznek a művészeti értékéhez, így a végeredmény egy egyedi upcycling tolltartó, megtöltve azokkal az eszközökkel, amivel az alkotók, és mi magunk is szívesen dolgoznánk.

 

FÜZET

 

A Popartbox iskolai füzetei egyszer egy évben, augusztusban készülnek el. Tükrözik azt az alkotói folyamatot, amin a készítők 1 év alatt végig mentek. A füzetek hagyományos iskolai méretben kaphatóak: kis és nagy alakúak, csíkos, kockás vagy sima, kézzel varrott és spirálos kivitelezésben is elérhetőek.

NAPTÁROLÓ=NAPTÁR+NAPLÓ

Egy bianco naptár, amit akkor kezdhettek el írni, amikor csak akarjátok, a napokon kívül nem szerepel benne más dátum. Helyt adhat magvas gondolatoknak, és egyszerű időpontoknak is. Ugyanúgy készül, mint a többi Popartbox termék, egy hosszabb alkotói folyamat eredményeként tarthatjuk kezünkben egyedi, inspiráló naptárolónkat.

HOL TALÁLOD A MENŐ POPARTBOXOKAT?

A terméket az alábbi helyszíneken tudjátok személyesen megtekinteni:

Shop & showroom: 1115. Bp. Somogyi utca 26.

Online: https://www.facebook.com/popartbox/ https://www.instagram.com/popartbox/

Vásárolni emailen is tudtok:popartboxbudapest@gmail.com

 

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet