Úgyhogy dobj be egy kis pattogtatni valót miközben olvasod a cikkünket.
Elgondolkodtál már azon, vajon egészséges-e a pattogatott kukorica, vagy milyen hőmérsékleten a legjobb pattogtatni a kukoricát ( most nem a mikrósra gondolunk)? Amellett, hogy a pattogatott kukorica minden jeles, és jeltelen alkalomra tökéletesen illeszkedő finom falat, érdekes története van, és rengeteg szórakoztató tényt találtunk róla, így biztosan még szórakoztatóbb lesz a nassolási élmény!
1.A popcorn több mint 5000 éves. A legrégebbi ismert pattogatott kukoricát Új-Mexikóban találták; Berbert Dick és Earle Smith 1948-ban fedezte fel a kis kukoricafejeket és néhány kipattant magot. Ezek a szemek 5600 évesek voltak.
2. Az első kereskedelmi popcorn gépet Charles Cretors találta fel 1885-ben. Egy mogyorósütő gépet tervezett újra, miután igencsak elégedetlen volt annak működésével. Az áttervezés során rájött, hogy a gép képes kukoricát pattogtatni. 1885. december 2-án megvásárolta az első árusítói engedélyt a pattogatott kukorica legális árusításához (az üzletén kívül, utcán gépekből) megszületett cége, a C. Cretors & Company, és a popcorn világa örökre megváltozott.
3. Nebraska termeli a legtöbb pattogatott kukoricát Amerikában, évente körülbelül 250 millió fontot. Ez az Egyesült Államokban évente termelt popcorn negyedének felel meg.
4. A mikrohullámú sütőben használható pattogatott kukoricát Pillsbury találta fel 1982-ben.
5. GMO-ra figyelj, ha kukoricát vásárolsz. A GMO, a 3 betűje ellenére, a legnagyobb veszély faktora az élelmiszereknek. Genetically Modified Organism, magyarul genetikailag módosított organizmust jelent, azaz génmódosítást. A kukorica az egyik leginkább GMO-val szennyezett termék, ezért ha kész pattogatott kukoricát vásároltok figyeljetek arra, hogy GMO MENTES legyen. Magyarországon hivatalosan tilos genetikailag módosított növényeket termeszteni, de sajnos még így is előfordul, hogy kimegy a forgalomba olyan, aminek nem kéne.
6. A pattogatott kukorica pattogatáskor akár 3 méteres távolságot is pattoghat.
7. A pattogatott kukorica kipattanva az eredeti méretének 30-szorosára nőhet.
8. 1949-ben a pattogatott kukoricát ideiglenesen kitiltották a mozikból, mert túl hangos volt a falatozás.
9. A második világháború cukorhiánya idején az amerikaiak háromszor több pattogatott kukoricát ettek.
10. Az ideális hőmérséklet a pattogatott kukorica pattogtatásához nem kevesebb, mint 204 Co.
11. A pattogatott kukorica zacskó alján lévő egybemaradt kukoricaszemeket vénlányoknak nevezik.
12. A pattogatott kukoricaszemek 4%-a víz, és a víz hatására melegszik fel a pattogatott kukorica, a többi már történelem. Na jó nem is: A pattogatott kukoricaszemekre nehezedő hő nyomása meghibásodást okoz a szem héjában, ami a héj „kipattanását” eredményezi.
13. Az 1800-as években a pattogatott kukoricát gyakran fogyasztották müzliszerűen, tejjel és cukorral.
14. A popcorn népszerű karácsonyfadísz. A pattogatott kukoricát egy madzagra fűzik, és füzérként használják.
15. Amikor a pattogatott kukorica kerek alakban pattog, gombás pattogatott kukoricának nevezik, a kiszámíthatatlan formájú pattogatott kukoricát pedig pillangós pattogatott kukoricának.
16. A pattogatott kukorica több fehérjét tartalmaz, mint bármely más gabonaszem. Több vas van benne, mint a tojásban vagy a marhasültben.
UTCAI ÉTELEK / STREET FOOD | GYEREKBARÁT RECEPTEK
Street Food / Utcai étkezés otthon – két isteni, gyerekbarát recepttel Az utcai étel gasztró
5+1 nagyszerű film az anyaságról, a szívet melengetőtől az igazán bizarrig
Vasárnap volt Anyák Napja, amivel kapcsolatban már kifejtettük a véleményünket, de ez kicsit sem tart
Őrületes karácsonyi filmek az egész családnak, amelyeket látnotok kell!
Összeszedtem az idei év listáját, amelyet a kedvenc karácsonyi, családi filmjeimből állítottam Nektek össze. Van