fbpx

Halloween programok gyerekeknek | otthon is lehet rémisztően jó

halloween progragmok

Nem kell ahhoz kimozdulni otthonról, hogy rémisztően jól érezzük magunkat, igaz?

Íme egy szuper jó összeállítás Halloween témájú programokkal, kézműveskedésekkel meg egyéb rémisztő jó dolgokkal.

A gyerekek korosztálytól függetlenül  IMÁDJÁK a Halloweent! Még akkor is, ha itt Magyarországon nem annyira ismert, és elfogadott ünnep. 

Mindig is tudni akartál mindent a HALLOWEEN-ről?

Az ünnep maga, ami nem mellesleg Amerikában az egyik legnépszerűbb ünnep, és egyúttal óriási üzlet, aminek során napok alatt több százmillió dollárt költenek el az emberek, és a töktermesztők nagyjából félmillió tonna tökkel állnak rendelkezésükre, tehát a Halloween egy pogány eredetű ünnep.

A kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei visszatérnek és mivel beköltözhetnek az élőkbe, félelmükben beöltöztek különféle álcázó maskarákba, mert ezzel akarták becsapni és összezavarni a holtak szellemeit.

* Forrás Wikipedia

A keresztény egyház a Mindenszentek ünnepének áthelyezésével ( 835 IV Gergely Pápa először október 31-re helyezte át az ünnepet, majd később november 1 lett.) próbálta a pogány szokásokat felülírni. Maga a Halloween elnevezés valamikor a 16. században alakult ki.

A mindenszentek előtti éjszakát az írek All Hallows Even (even = evening, Minden Szentek Estéje) –nek nevezték, a skótok ezt egyszerűsítették Halloweenre

Ez is érdekelhet

Rémisztően jó Halloween- i programok gyerekeknek

Ez a gyerekeknek szóló, egyszerű halloweeni kézműves foglalkozások gyűjtemény a kisgyermekektől kezdve a tizenévesekig minden korosztály számára kínál alternatívákat (időnként egy felnőtt segítségét igénybe véve mondjuk  a forró ragasztópisztoly kezeléséhez).

Szórakoztatják, megörvendeztetik , inspirálják a gyerekeket – és órákig leköthetik őket.

Cuki szellem

Tészta gyűjtés

Szörnyen jó levelek

Halloween fánk

Fonalból is lehet

Wc guriga van otthon?

Tic Tac Toe kicsit másképp

Mozgó szemű matrica

További kihagyhatatlan cikkek

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket