fbpx

HÚSVÉT MINIMAG SZEMMEL- TIPPEK, ÉS AJÁNDÉKOK GYEREKEKNEK

freestocks-org-611431-unsplash

A mi életünkben (X,Y generációsok) az idei Húsvét lesz a legfurcsább. Igen, amiatt, amit gondoltok, a korona vírus lesz ebben a történetben a mumus. Március eleje óta minden történetben megnyerte az év mumusa címet.

Nekünk szülőknek az egyik legfontosabb feladatunk, hogy gyerekeink számára az életkoruknak megfelelő tájékoztatást adjunk a vírusról, ugyanakkor- ezáltal is biztonságot nyújtva –  továbbra is fenntartsuk számukra azokat a hagyományokat, szokásokat amik eddig is meg voltak.

MIRE GONDULUNK?

Április 12-én beköszönt a Húsvét, ami a keresztény világ 2. legnagyobb ünnepe, de vallási hovatartozás nélkül is nagyon sokan megtartanak belőle jó néhány elemet.

Készülődés a Húsvétra, ajándékozás, tojás festés, locsolkodás,hogy csak a leggyakoribbakat említsük.

A locsolkodás idén kimarad (őszintén szólva annyira nem bánom), mert ITTHON MARADUNK, a készülődést, hangolódást már el is kezdtük (mutatunk példákat), a tojás festés a végére marad, mert a kisfiam már most jelezte az igényét rá, különben is jó mókaJ.

Amiben mi, itt a Minimag home office szerkesztőségben segíteni tudunk nektek, az az, hogy mutatunk néhány húsvéti ajándék tippet nektek, amelyeknek, azt gondoljuk, hogy minden 3-6 év közötti kisgyerek örülne. A mieink egészen biztosanJ, aktívan részt vettek a válogatásban…

A cikkben szereplő vállalkozók mindegyike Minipiac partner, és, hacsak kormányzati utasítás nem rendeli el az ellenkezőjét, folyamatosan fog kiszállítani az elkövetkezendő hetekben is.

HÚSVÉTI AJÁNDÉK TIPPEK MINIMAG SZEMMEL

Idén (is) a hangsúly az olyan játékokon lesz, amelyek természetes anyagokból készülnek, minél kevesebb (vagy éppen semennyi) műanyagot tartalmaznak, gyerekbarátak, és ha már rájuk nézünk mosolyogni támad kedvünk.

A Little Dutch manapság az egyik legnépszerűbb az anyukák körében, ha természetes játékokról van szó. A holland márka alapítása mögött egy már-már klasszikus (vállalkozói) gondolat húzódik meg, amikor nem találunk az igényünknek megfelelő terméket, ezért készítünk egyet.  2008-ban, az alapító Rinke legidősebb lányával volt terhes, és épp szép lámpákat keresett a babaszobába, és persze, hogy nem talált, ezért tervezett egyet, majd többet, csatlakozott hozzá a nővére is, egyre több, és szebb lámpákat, ágyneműket, gyerekszoba kiegészítőket terveztek, és adtak el. A cég is elkezdett növekedni, később a kis padlás szobát lecserélték egy nagyobb épületre, és  játékok tervezésébe is belekezdtek. Ma már nem csak Hollandiában, de Európa számos országában a legkedveltebb márkák közé tarozik. Magyarországon a legnagyobb (óriási) kínálatot az Onlinebabashop webshopjában találjuk meg.

Ennyit a holland vállalkozói kitekintésről, mutatjuk, hogy a mi nyuszink miből válogatna.

A Little Dutch fa játékvonatai között találunk rózsaszínt és kéket is (sőt az új kollekcióban natúr színekben pompázót is) , és mivel szeretek párban gondolkozni (lányom is, fiam is van) így egyből megakadt a szemem rajtuk. A vonatokhoz különböző formájú és méretű építőelemek tartoznak, amikkel önmagukban is lehet játszani. Bababarát, vízbázisú festékkel készültek, így semmi gond, ha esetleg megrágcsálja a gyerkőc.

 

 

Vonat is, építőjáték is, fából is van.

 

 

Ha valamit megtanultam eddigi anya létem során, az az, hogy babákból és plüssből sose lehet elég, legfeljebb, ha én azt mondom :).

A Little Dutch Rosa és Jim babája mindkét szerepkört (baba is, plüss is) be tudja tölteni, puha anyagból készültek, ölelni valóak, és gendersemlegesek, hiszen a fiúk is szeretnek babázni (főleg, ha van lány tesó). Mindkét babához díszdoboz is jár, amit a későbbi játék során fel is lehet használni.

 

 

50 centiméteres puha baba, ölelnivaló.

 

A babához babakocsit is találtam, igazi tavaszi hangulatú: fából készült, apró virág mintás ülés résszel. A tervezők gondoltak a padlónkra is: a kerekei gumival vannak bevonva, így nem fogják megkarcolni. Jim is, Rosa is jól fogja érezni magát benne, de akár mindketten beleférnek.

 

Fából készült, tavaszi virág mintás játék babakocsi.Karcolás mentes verzió.

 

A babák és vonatok mellett a másik nagy kedvenc: a nyílt végű játékok.

A gyermeki fantáziára – ami köztudottan határtalan – van bízva a teljes játék kimenetel. Mutatom mire gondolok.A Grapat, egy olyan spanyol családi vállalkozás, ami a játékot egy fajta meditációnak tekinti, hisznek abban, hogy a játék az IGEN pillanata, amikor játszik gyermekünk, akkor MINDEN rendben van körülötte. Amikor ezek a pillanatok létrejönnek, akkor fontos, hogy ne kelljen megszakítani, ez egyfajta szent pillanat legyen.  Magyarországra az Anyaparadicsom  hozta el nekünk a Grapat Ninseit (kis figurák) és a hozzájuk tartozó mindenféle kiegészítőket, érméket, házakat, amikkel megteremthetjük ezeket az IGEN pillanatokat.

A Grapat Nins® és házak színpompás szettje, csakúgy, mint a többi Grapat gondolkodásra ösztönöz, a szabad játék örömére, a fantázia használatára. Végy 6 házikót és hozzá 6 darab Nins figurát (tudtad, hogy a Nins katalánul van, és gyerekeket jelent?), vajon mi fog kisülni belőle? Igazi korhatár nélküli játék.

 

Ha akarod tündér, ha akarod varázsló, de akár postás is lehet. Mit szeretnél mi legyen?

 

Ha szeretnél bővebben is elmerülni a Grapatokban, akkor itt tudsz:

JÁTSZUNK NYÍLTAN – nyíltvégű játékok a mindennapokban- SZAKÉRTŐI PERCEK A MINIMAGON

 

 

 

Már csak az a kérdés, ami egyébként mindig kérdés, hogy hova rakjuk ezt a sok szép játékot, meg még azt a „néhányat”, ami otthon van az összes szobánkban?

A 4babies kínálatában találtunk rá erre 2in1 JÁTSSZ & VIDD SZŐNYEG-re, ami tároló és játszószőnyegként egyaránt funkcionál. 100% pamutvászonból készült, belseje puha, steppelt rétegű, padlón is játszhat végre a gyerek:).

 

A 4babies megálmodója, Elek Barbara, egész meglepő módon 4 gyermek édesanyja, aki a saját elképzelése szerint készít egyedi, minőségi gyerekruhákat, hálózsákokat, kiegészítőket, mindezt helyi varrónőkkel közösen megvalósítva.

A szőnyeg átmérője 120 cm, zsinórját összehúzva elnyel minden kicsi és nagyobb fajta játékot is. Sőt, ha a kedvenceket rakjuk bele, akkor majd egy másik időszámításban, indulhat vele a gyerkőc a nagyihoz is. Most amíg #maradjitthon van, addig kisszobából nagyszobába sétálhat vele, az is jó móka.

Játszhat a gyerek, könnyű lesz elpakolni.

 

Bízunk benne, hogy a gyűjtésünk hasznos volt, és találtatok benne húsvéti ajándékötletet.

Vigyázzatok magatokra, és

KELLEMES ÜNNEPEKET, BOLDOG HÚSVÉTOT KÍVÁNUNK

 

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)