Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Mentsük meg a sulikezdést | 6 vicces trükk, csak nektek, csak most

sulikezdés
Kedves frissen beiskolázottak (leendő) kimerült szülei! Mindannyian átéltük már ezt: az őrült kapkodást, az eltűnt cipők könyörtelen keresését és a szívszorító pánikot, amikor a busz befordul a sarkon, és te vadul integetsz a sofőrnek ( aki ugyse vár meg). De ne aggódjatok, mert a napokig tartó, össze nem illő zoknikkal való viaskodás, a „mit készítsek tízóraira” címet viselő megoldhatatlannak tűnő rejtélyek hamarosan meghozzák a gyümölcsüket, már csak 12 évet kell várni.

Összeállítottunk egy listát zseniális trükkökből, amelyekkel a reggeli csatatér jól koreografált baletté (vagy legalábbis valami hasonlóvá) változtatható.

Szóval, csatoljátok be az öveket, és készüljetek fel, hogy egy kis nevetés kíséretében leigázzátok az iskolába induló reggeleket.

Íme: 6 hasznos tipp az iskolába induló reggelekhez

1. Készülj fel, mint egy éjszakai nindzsa

1. Készülj fel, mint egy éjszakai nindzsa

Kinek van szüksége kristálygömbre, ha az előző esti előkészületekkel megjósolhatod a jövőt? Ahogy az alkonyatkor lenyugszik a nap, alakulj át előkészítő varázslóvá. Ez persze kicsit sem könnyű, mert, amikor a gyerek lefeküdt mi semmi másra se vágyunk, mint lefeküdni a kanapéra és nézni valamelyik stream appot.

Ha azonban másnap reggelre halasztod a felkészülést, garantáltan szorongásos rohamod lesz reggel 7:30 előtt.

Lefekvés előtt kötelező dolgok:

A konyha takarítása

A kávéfőző beállítása reggelre (persze, csak, ha kávézol)

Ebéd és uzsonna becsomagolása

Gyermekruhák kikészítése reggelre (nyugodtan vond be a gyereket is, mielőtt elaludna, legyen a rutinja része)

a saját ruhaidat is készítsd ki

Már most szólunk, hogy míg ezeket csinálod, nagy valószínűséggel rosszkedvű leszel.

Mégis, amikor reggel tiszta konyhára ébredsz, és minden készen áll, hálás leszel, hogy van időd elfogyasztani a kávét, mielőtt kitör az őrület, és nyugodtan vállon veregetheted magad.

2. Győződj meg arról, hogy a gyerekek eleget alszanak

A jó éjszakai pihenés elengedhetetlen ahhoz, hogy a nap jó úton induljon. Ha a gyerekeimnek minden nap reggel 7-re ébren kell lenniük, akkor tudom, hogy a legkésőbb 20:30-as lefekvés kötelező. Különben eláshatom magam reggel. Alakítsd ki te is az esti lefekvés idejét, ne húzd túl, és semmiképp se engedd, hogy lefekvés előtt tévézzenek, vagy kütyüzzenek. Szigorú, de igazságtalan módszer, ez van.

3. Az ébresztés művészete

Gyerek válogatja, hogyan szeretnek ébredni, ezt ki kell tapasztalnod. Lehet, hogy a szundi gomb lesz a legjobb barátod, mert a gyerkőc szeret még 10 percet az ágyban tölteni. Az is lehet, hogy szükséged lesz egy cuki ébresztő órára, amit meghalva kipattan az ágyból.

Ezek a varázslatos készülékek a klasszikus, lélekölő csengést valami olyasmivel helyettesítik, ami inkább hasonlít az egyszarvúak ligete fölötti napfelkeltéhez.

Oké, talán nem annyira varázslatos, de mindenképpen elviselhetőbb.

4. Legyen egy meghatározott reggeli rutin

Gondolj a reggeli rutinodra úgy, mint egy Broadway-előadásra. Minden mozdulat, egy gondosan megkoreografált lépés a győzelem felé.

Reggeli? Pipa. Fogmosás? Pipa. Hátizsák felkapása? Pipa. Mire a kis fellépők felöltöznek és elkészülnek, te már képzeletbeli rózsákkal hadonászol és állva tapsolsz a jól végzett munkáért. Csak ne felejtsd el megköszönni az akadémiának (és magadnak) ezt a díjnyertes napkezdést.

PRO TIPP

íme egy letölthető táblázat, amit kitehetsz a gyerekszoba ajtajára, és már pipálhatjátok is a tennivalókat.

5. Maradj nyugodt

5. Maradj nyugodt

Könnyű átváltozni koffeines tasmaniai ördöggé az iskolai reggeleken. De tudod mit? A gyerekeid utánozni fogják az energiádat, kaotikus cirkuszi sátorrá változtatva az otthonodat.

Szóval, irányítsd a belső zen mesteredet. Vegyél mély lélegzetet, és szórhatod a türelmed morzsáit, mint a konfettit.

Minél nyugodtabb vagy, annál inkább a nyugalom oázisává válik az otthonod (vagy legalábbis valami hasonlóvá).

Ráadásul ez egy remek ürügy arra, hogy végre jól használd azokat a meditációs alkalmazásokat, amiket korábban már letöltöttél.

6. Agyerősítő reggeli fiesta: Kelj fel és étkezz

Az éhes elméknek üzemanyagra van szükségük, és mi mással lehetne jobban feltölteni őket, mint egy reggeli fieszta keretében?

Alakítsd át a konyhádat kulináris karnevállá színes gyümölcsökkel, vicces formájú palacsintákkal és akár egy kis ehető csillámporral – mert ki mondta, hogy a reggeli nem lehet buli? A kis tanulók olyan mosolyogva indulnak majd az iskolába, mint a reggeli nap.

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet